Stroomverbruik bijhouden met zonnepanelen

Gepubliceerd op 8 september 2024 om 14:04

Zonnepanelen zijn een eenvoudige manier om groene energie op te wekken en je energierekening te verlagen. Maar om het meeste uit je investering te halen, is het belangrijk om inzicht te hebben in hoeveel stroom je opwekt en verbruikt. Gelukkig zijn er slimme tools beschikbaar waarmee je dit gemakkelijk kunt bijhouden. Zoals de Powerbaas P1 meter, in combinatie met de Powerbaas App voor iOS als de Powerbaas App voor Android.

Wat is de Powerbaas P1 meter?

De Powerbaas P1 meter is een slim apparaat dat je eenvoudig aansluit op de P1-poort van je slimme meter. Deze poort is aanwezig op vrijwel elke moderne slimme energiemeter en stelt je in staat om gedetailleerde informatie te verzamelen over je stroomverbruik en teruglevering aan het net. De Powerbaas P1 meter leest de gegevens van je slimme meter in real-time uit en maakt deze inzichtelijk in de de Powerbaas App op je smartphone of tablet.

Hoe werkt de Powerbaas P1 meter?

Na het aansluiten en configureren van de P1 meter op je slimme meter, begint deze onmiddellijk met het verzenden van gegevens. Je kunt hierdoor live zien hoeveel stroom je woning op dat moment verbruikt, maar ook hoeveel je zonnepanelen terugleveren aan het elektriciteitsnet. Dit is vooral handig om te begrijpen wanneer je pieken en dalen hebt in je stroomverbruik.

De Powerbaas App

De Powerbaas App is beschikbaar voor zowel iOS als Android en biedt een intuïtieve interface waarmee je eenvoudig inzicht krijgt in je energiegegevens. Hieronder enkele belangrijke functies:

  • Real-time verbruik en opwekking: Je kunt op elk moment zien hoeveel stroom je verbruikt en hoeveel je zonnepanelen opwekken. Dit is handig om direct te controleren of je op dat moment meer energie verbruikt dan opwekt, of andersom.
  • Historisch overzicht: De app slaat je energiegegevens op, waardoor je een overzicht hebt van je verbruik en opwekking over tijd. Dit helpt om patronen te herkennen, bijvoorbeeld wanneer je zonnepanelen het meeste opwekken (vaak in de zomermaanden) en wanneer je verbruik hoger is (bijvoorbeeld in de winter). Ook geeft het 
  • Notificaties: De app kan meldingen sturen wanneer er iets afwijkends gebeurt. Daarnaast kun je dagelijkse of wekelijkse notificaties ontvangen zodat je ziet hoe je stroomverbruik is ten opzichte van de dag of week ervoor. Zo kun je nog eenvoudiger je stroomverbruik bijhouden.
  • Kostenbesparing en optimalisatie: Met de gegevens die de Powerbaas App biedt, kun je bewuster omgaan met je stroomverbruik. Dit kan helpen om je energiekosten verder te verlagen door apparaten efficiënter te gebruiken of te overwegen extra zonnepanelen te installeren als blijkt dat je veel stroom verbruikt.

Waarom kiezen voor Powerbaas?

De combinatie van de Powerbaas P1 meter en de Powerbaas App biedt een complete oplossing voor mensen die hun energieverbruik en zonne-opwekking nauwlettend willen volgen. Het geeft je niet alleen inzicht in real-time gegevens, maar stelt je ook in staat om je energieverbruik over langere periodes te analyseren en optimaliseren. Door deze inzichten kun je slimmere keuzes maken over het gebruik van energie in huis, wat uiteindelijk bijdraagt aan zowel kostenbesparing als duurzaamheid.

Voor iedereen met zonnepanelen is het bijhouden van zowel opwekking als verbruik essentieel om het meeste uit de investering te halen. De Powerbaas P1 meter en de bijbehorende Powerbaas App voor iOS en Android maken dit proces eenvoudig en overzichtelijk. Met real-time inzicht, historische gegevens en slimme notificaties heb je alle tools in handen om bewuster en efficiënter om te gaan met energie.

Powerbaas P1 Meter

€ 49,95

Powerbaas P1 Meter

€ 49,95

Wat kun je met Powerbaas?
Met de Powerbaas App kun je je huidige energieverbruik zien, grafieken met je historische verbruik bekijken per uur dag, maand en jaar voor zowel gas als stroom!

Word baas over je eigen stroom, en gebruik de App om apparaten slim aan en uit te schakelen. Zo is het mogelijk om apparaten aan te zetten wanneer je zonnepanelen energie opwekken.

Heb je een dynamisch energiecontract waarbij de stroomprijs per uur verandert? Powerbaas maakt het mogelijk om apparaten automatisch aan te zetten op momenten dat de stroom goedkoop is!

Powerbaas heeft geen abonnement!
Bij Powerbaas zit je niet vast aan een abonnement en zijn er geen extra maandelijkse kosten. Je blijft wel up-to-date met de nieuwste features en verbeteringen.

(Zonnepanelen) Stroomverbruik bijhouden

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.