Alles wat je moet weten over P1-kabels voor je slimme meter

Gepubliceerd op 9 september 2024 om 08:54

Als je een slimme meter hebt en je wilt je energieverbruik eenvoudig uitlezen, dan heb je een P1-kabel nodig. Bij Powerbaas bieden we diverse P1-kabels aan die je kunt gebruiken om je slimme meter te verbinden met apparaten zoals onze P1 Splitter en P1 Meter. In deze blog bespreken we de verschillende opties en wat je moet weten om de juiste P1-kabel voor jouw situatie te kiezen.

Wat is een P1-kabel?

Een P1-kabel wordt gebruikt om data van je slimme meter uit te lezen. Deze kabel sluit je aan op de P1-poort van de slimme meter, zodat je eenvoudig je energieverbruik kunt monitoren met de juiste hardware of software. Onze P1-kabels zijn compatibel met de slimme meters in Nederland en werken perfect samen met de Powerbaas P1 Splitter en P1 Meter.

RJ11 en RJ12 connectoren: wat is het verschil?

Bij de P1-kabels kun je kiezen tussen RJ11 en RJ12 connectoren. Hoewel ze op elkaar lijken, zijn er kleine verschillen:

  • RJ11 connector: Deze heeft 4 pinnen en is een veelgebruikte aansluiting voor telefoons en eenvoudige dataverbindingen.
  • RJ12 connector: Deze heeft 6 pinnen en wordt vaak gebruikt in meer geavanceerde dataverbindingen, zoals de P1-kabels voor slimme meters.

Bij Powerbaas werken we alleen met RJ12, zodat je altijd goed zit!

P1-kabels in elke gewenste lengte

Wij bieden P1-kabels in verschillende standaard lengtes aan, zodat je altijd een kabel vindt die past bij jouw installatie. Mocht de gewenste lengte er niet tussen staan, geen probleem! Via onze contactpagina kun je eenvoudig een aanvraag doen voor een P1-kabel op maat. Geef ons de lengte door die je nodig hebt, en wij zorgen dat je de perfecte kabel ontvangt.

Werkt samen met Powerbaas P1 Splitter en P1 Meter

Al onze P1-kabels zijn ontworpen om optimaal samen te werken met de Powerbaas P1 Splitter en P1 Meter. De P1 Splitter maakt het mogelijk om je slimme meter te verbinden met meerdere apparaten, terwijl de P1 Meter je uitgebreide inzichten geeft in je energieverbruik. Samen zorgen ze ervoor dat je altijd op de hoogte bent van je energiegebruik en waar je kunt besparen.


Reactie plaatsen

Reacties

a.engler
19 dagen geleden

Goedendag,

In onze kerk is een nieuw “slimme meter” elektra geplaats. De “slimme meter”voor gas niet vervangen. Nu zou de afstand tussen de meters te groot zijn om te koppelen zonder kabel.
Heeft u hier een oplossing voor?

Gerard Oudenampsen
19 dagen geleden

Beste A. Engler,

Goede vraag!

Ik denk dat u er niet aan ontkomt om inderdaad een kabeltje te gaan trekken.
Dat gaat een boel frustratie voorkomen van slecht werkende draadloze verbindingen.

Met vriendelijke groet,

Gerard Oudenampsen
Powerbaas.nl