Heb ik een dure laadpaal nodig of is een granny lader genoeg?

Gepubliceerd op 4 september 2024 om 14:57

Heb ik een dure laadpaal nodig of is een granny lader genoeg?

Elektrisch rijden wordt steeds populairder, en daarmee ook de vraag hoe je je auto het beste kunt opladen. Moet je investeren in een dure laadpaal of is een simpele granny lader voldoende? Dit hangt volledig af van je situatie. Laten we eens kijken naar een paar scenario's.

Grote auto met groot accupakket: laadpaal is wel handiger

Heb je een grote elektrische auto met een fors accupakket, dan is een laadpaal vrijwel altijd de betere keuze. Een laadpaal kan aanzienlijk sneller laden dan een granny lader, waardoor je met een groot accupakket niet dagenlang aan het laden bent. Zeker als je dagelijks veel kilometers maakt, wil je niet afhankelijk zijn van de relatief langzame laadtijd van een granny lader.

Kleine auto die veel thuis staat: granny lader kan genoeg zijn

Rijd je in een kleinere elektrische auto en staat deze vaak thuis, dan kan een granny lader prima voldoen. Een granny lader is een simpele oplader die je gewoon in het stopcontact steekt. Dit type lader laadt met een lagere snelheid, maar als je auto vaak stilstaat en je voldoende tijd hebt om op te laden, dan is dit een voordelige en gemakkelijke oplossing. Met voldoende laaduren per dag kun je je auto zo goed opladen, zonder dat je hoeft te investeren in een laadpaal.

Alleen opladen met zonne-energie: binnenkort ook met de Powerbaas Granny lader

Duurzaam opladen met alleen zonne-energie is in opkomst en kan binnenkort ook met de Powerbaas Granny lader. Dit innovatieve product stelt je in staat om op te laden met de energie die je zelf opwekt, zonder de noodzaak voor een dure laadpaal. Dit maakt het een interessante optie voor mensen die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen en tegelijkertijd hun oplaadkosten willen minimaliseren.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.