P1 schakelaar boiler

Gepubliceerd op 7 oktober 2024 om 17:11

Slim Schakelen van een 'Domme' Boiler met een KlikAanKlikUit of Shelly Stekker

Veel huishoudens maken gebruik van een eenvoudige elektrische boiler die alleen aan of uit kan worden gezet, zonder enige vorm van slimme aansturing. Toch is het mogelijk om ook deze 'domme' boilers op een slimme manier te beheren, bijvoorbeeld door een KlikAanKlikUit-schakelaar of een Shelly-stekker tussen het stopcontact en de boiler te plaatsen. Deze slimme schakelaars kunnen worden gekoppeld aan de Powerbaas P1-meter, dankzij de ingebouwde zender, die inzicht geeft in je energieverbruik en je in staat stelt om de boiler automatisch te schakelen op de meest gunstige momenten. Zo haal je het maximale uit je boiler, zonder dat je ingewikkelde installaties hoeft aan te schaffen.

Schakelen bij Zonnepanelenoverschot: Zuiniger Verwarmen

Als je zonnepanelen hebt, wil je het overschot aan opgewekte energie natuurlijk zo efficiënt mogelijk benutten. Door de slimme stekker te koppelen aan de Powerbaas P1-meter, kun je ervoor zorgen dat je 'domme' boiler automatisch inschakelt wanneer er een overschot aan zonne-energie is. De Powerbaas detecteert wanneer je meer energie opwekt dan je verbruikt, en stuurt via de KlikAanKlikUit of Shelly stekker een signaal om de boiler in te schakelen. Dit betekent dat je je boiler kunt verwarmen zonder extra kosten, omdat je gebruikmaakt van je eigen duurzame energie. Zo vermijd je onnodige netstroom en verhoog je het rendement van je zonnepanelen.

Tijdsvak Instellen voor Altijd Warm Water

Een van de nadelen van volledig vertrouwen op zonne-energie is dat je niet altijd op zonneschijn kunt rekenen. Om te zorgen dat je nooit zonder warm water zit, kun je een tijdsvak instellen waarin de boiler sowieso wordt ingeschakeld, ongeacht het energieoverschot. Dit kan eenvoudig via de Powerbaas app, waarin je bijvoorbeeld kunt instellen dat de boiler elke ochtend van 6 tot 7 uur opwarmt. Deze flexibele aanpak combineert het beste van beide werelden: optimaal gebruik van zonne-energie en zekerheid dat je boiler altijd op de gewenste momenten warm water levert, ook op bewolkte dagen.

Powerbaas P1 Meter

€ 49,95

Powerbaas P1 Meter

€ 49,95

Wat kun je met Powerbaas?
Met de Powerbaas App kun je je huidige energieverbruik zien, grafieken met je historische verbruik bekijken per uur dag, maand en jaar voor zowel gas als stroom!

Word baas over je eigen stroom, en gebruik de App om apparaten slim aan en uit te schakelen. Zo is het mogelijk om apparaten aan te zetten wanneer je zonnepanelen energie opwekken.

Heb je een dynamisch energiecontract waarbij de stroomprijs per uur verandert? Powerbaas maakt het mogelijk om apparaten automatisch aan te zetten op momenten dat de stroom goedkoop is!

Powerbaas heeft geen abonnement!
Bij Powerbaas zit je niet vast aan een abonnement en zijn er geen extra maandelijkse kosten. Je blijft wel up-to-date met de nieuwste features en verbeteringen.

(Zonnepanelen) Stroomverbruik bijhouden

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.